Fahrenheit 451 Aproape am terminat-o !

Dupa cum stiti, deocamdata citesc Fahrenheit 451 scrisa de Ray BradBurry. Legat de titlu si de acest numar 451. Acest numar este defapt temperatura la care hartia arde. (451 grade Fahrenheit adica 233 grade Celsius) Genul romanului este Science Fiction.
Sa va spun pe scurt continutul romanului.
Autorul ne prezinta o lume in care cartile sunt interzise, iar pompierii au datoria de a gasi si de a arde orice carte gasesc.

Personajul principal este Guy Montag, care de asemenea este pompier. El uraste aceasta meserie si nu stie de ce s-a facut tocmai pompier din atatea meserii frumoase. Mildread Montag este sotia lui Guy. Aceasta este aproape ca toate femeile, se uita non stop la telenovele, dar cel mai grav aceasta este dependenta de somnifere.

Ray-Bradbury-Fahrenheit-451

Cel mai trist moment din tot romanul este acela cand Montag este obligat sa dea foc casei unei batrane, deoarece aceasta era plina de carti prin toate ascunzisurile. Dar asta nu e tot, femeia vrea sa arda odata cu cartile, iar Montag nu intelege de ce femeia tine asa mult la cartile ei. Dupa aceasta intamplare Montag incepe sa se gandeasca profund la carti si ce ar putea ascunde acestea in ele, dar mai ales la femeia pe care a lasat-o sa arda in flacari.

Romanul este pe sfarsite, am ajuns la o parte foarte interesanta. Montag s-a imprietenit cu Faber, un fost profesor de engleza care acuma este somer datorita faptului ca cititul cartilor este interzisa. Acestia doi vor sa tipareasca mai multe carti pentru a incuraja lumea sa citeasca si sa scrie carti.

Abea astept sa vad cum se termina… sper ca Montag si Faber isi va indeplini misiunea de a incuraja lume asa citeasca cartile. Dar am un presentiment neplacut ca nu o sa reuseasca, deoarece sunt sigur ca oamenilor le place mai mult sa se uite la TV si sa asculte radioul in loc sa citeasca carti.

Va tin la curent.

All the best, 

BOGDAN POP !

Lasă un comentariu